fbpx
Сьогодні
09:20 15 Лют 2023

В ISW вважають правильним, що ЗСУ утримує Бахмут - відхід з міста не сприятиме українському контрнаступу

На Заході стурбовані небажанням Києва відмовлятися від продовження оборони донецького міста-фортеці Бахмут. Своєю чергою в Інституті вивчення війни вважають таке рішення України правильним.

Про це пише Рубрика, посилаючись на щоденний звіт ISW.

Американські аналітики зазначили, що Захід продовжує висловлювати занепокоєння щодо рішучості України утримувати Бахмут.

Так, видання Washington Post повідомило, американські фахівці з оборонного планування вважають, що українські сили не здатні одночасно захищати Бахмут і розпочати весняний контрнаступ.

Тому закликали Україну надати пріоритет весняному контрнаступу, а не захисту Бахмута.

Проте, у ISW продовжують вважати, що рішення України захищати Бахмут є стратегічно обґрунтованим.

"Оборона Бахмута змусила Кремль витратити значну частину ПВК "Вагнер" та задіяти значні ресурси повітряно-десантних сил для підтримки виснажливого наступу.

Українська оборона Бахмута послабила значні російські сили та, ймовірно, створить сприятливі умови для майбутнього українського контрнаступу.

Якби російські війська взяли Бахмут без значного опору з боку України, вони могли б розраховувати на розширення операцій таким чином, щоб змусити Україну будувати поспішні оборонні позиції на менш сприятливій місцевості.

Таким чином, оборона Бахмута і створення Україною умов для контрнаступу є взаємодоповнюючими, а не взаємовиключними заходами, враховуючи, що російські війська продовжили б свій наступ за межами Бахмута, якби Україна здала місто раніше", наголосили аналітики.

Основні висновки ISW за 14 лютого:

  • Міністр оборони США Ллойд Остін 14 лютого заявив, що 54 країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України продовжать підтримувати Україну в довгостроковій перспективі.
  • Міністерство оборони рф вербує засуджених та імітує підхід ПВК "Вагнер" до засуджених як до гарматного м'яса.
  • Окупанти продовжили наступальні дії на Куп'янському напрямку та вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Російські війська продовжили наземні обстріли навколо Бахмута та на західних околицях Донецька.
  • Окупанти не проводили жодних підтверджених наземних атак на заході Донецької області, а також у Херсонській, Миколаївській та західній частині Запорізької областей.
  • Російські сухопутні війська на Кольському півострові на північному заході росії були скорочені до однієї п'ятої від їхньої початкової чисельності до вторгнення в Україну, що підтверджує, що Кремль не переймається військовою загрозою з боку НАТО.
  • Володимир путін і Олександр Лукашенко можуть зустрітися 17 лютого.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: