fbpx
Сьогодні
14:32 07 Лют 2023

Секретар РНБО натякнув, що Україна вже має можливість завдавати ударів по російській території

English version here

Фото: Радіо Свобода

Уже на цей момент Україна має зброю, яка здатна завдавати ударів по території російської федерації, а з часом країна ще й отримає літаки-винищувачі F-16 американського виробництва.

Про це розповів Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю CNN.

Чиновник впевнений, що Україна отримає літаки від країн-союзників.

"Це лише питання часу, коли ми отримаємо F-16. Вони обов'язково прийдуть. На жаль, тим часом ми втрачаємо наших людей, борючись за нашу незалежність", наголосив він.

В інтерв'ю CNN Данілов також натякнув, що Україна здатна завдати удару по росії на її власній території, за межами окупованої України.

"Що стосується російської території, то ніхто не забороняє нам знищувати цілі зброєю, виробленою в Україні. Чи є у нас така зброя? Так, є", підкреслив Секретар РНБО.

У CNN нагадують, що західні країни заборонили Україні завдавати удари по території росії зброєю, наданою Заходом.

Зазначимо, що за весь період війни на стратегічних об'єктах в росії постійно відбуваються незрозумілі вибухи. Проте Україна ніколи публічно не визнавала свою відповідальність за ці удари.

Як писала Рубрика, голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у січні прогнозував атаки "все глибше і глибше" в росії, не визнаючи відповідальності України.

Тоді Буданов сказав ABC News, що він "дуже радий бачити" атаки всередині росії, але до кінця війни не може відповісти, чи відіграє Україна роль у таких ударах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: