fbpx
Сьогодні
13:25 07 Лют 2023

За продовження підтримки України виступають більшість американців, проте республіканці налаштовані більш скептично

English version here

Підтримка України з боку американців залишається стабільною попри майже рік повномасштабної війни між росією та Українською державою. Водночас серед республіканців найбільше тих, хто виступає за швидке закінчення війни навіть ціною територіальних втрат для нашої країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на результати опитування, проведеного компанією Gallup з 3 по 22 січня.

Більшість американців (39%) вважають, що підтримка, яка надається Україні у війні, є правильною. Ще 30% вважають, що США роблять недостатньо, 28% – занадто багато.

Соціологи повідомляють, що стабільні 65% дорослого населення Сполучених штатів прагнуть, щоб США і надалі підтримували Україну у поверненні її території. Навіть якщо це призведе до затяжного конфлікту.

Водночас 31% продовжують стверджувати, що хочуть від США, щоб американський уряд доклав зусиль для швидкого завершення війни. Навіть якщо це дозволить росії зберегти за нею окуповану територію.

Зазначають, що адміністрація Байдена зробила підтримку України наріжним каменем своєї зовнішньої політики. Це може пояснити партійні розбіжності в цьому питанні. Адже демократи набагато більше підтримують Україну, ніж республіканці та незалежні. Хоча більшість усіх трьох партійних груп підтримують продовження боротьби України за повернення своєї колишньої території.

За даними опитування, 81% виборців демократів виступають за продовження підтримки України до повернення нею захоплених територій, то серед виборців республіканців такої думки дотримуються 53%, серед незалежних – 59%.

Серед виборців республіканців найвищий відсоток тих, хто виступає за швидке завершення конфлікту, навіть ціною втрачених територій України — ⁣ 41%.

Серед виборців демократів такої думки дотримуються лише 16%, серед незалежних — ⁣ 48%.

Майже половина республіканців (47%) вважають, що США роблять занадто багато, тоді як 48% демократів вважають, що американське втручання є адекватним.

41% демократів вважають, що США роблять недостатньо.

Респонденти, які підтримують незалежних, рівномірно розділилися між двома таборами: по 35% вважають, що США роблять занадто багато і в потрібному обсязі.

Демократи частіше, ніж незалежні та республіканці, вважають, що США роблять недостатньо.

Занепокоєння республіканських лідерів щодо політики в Україні зосереджене на тому, щоб утримати США якомога далі від прямого конфлікту з росією і не пропонувати Україні те, що дехто називає "порожнім чеком". Інші занепокоєння стосувалися прозорості українського уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: