fbpx
Сьогодні
13:43 07 Лют 2023

"Україна – не Корея": Данілов відреагував на закид Медведєва щодо поділу по "38 паралелі"

Фото: Голос Америки

Заступник голови Ради безпеки російської федерації Дмитро Медведєв розмірковує про розвиток подій в Україні "за корейським сценарієм" та поділу країни по умовній паралелі.

Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на це своєму Twitter, відповідаючи на допис Медведєва у Telegram, пише Рубрика.

"Україна – не Корея. Не буде ніяких 38-х та інших паралелей, чужих історій й нав'язаних ззовні сценаріїв. Координати руху "російському військовому кораблю" задані, змін не передбачено, Сили оборони України працюють", наголосив Данілов.

Зазначимо, Медведєв у своєму дописі заявив, що Україна начебто розглядає можливість "корейського сценарію" у війні з росією, прагнучи стати подібною до Південної Кореї і сподіваючись на звільнення окупованих територій.

Але, за словами Медведєва, "корейський сценарій" неможливий, бо росія є "державою, що володіє повним суверенітетом і найгрізнішою зброєю". Він також пригрозив, що Україну чекає "поділ на частини".

Нагадаємо, що Секретар РНБО Олексій Данілов заявив в інтерв'ю під час телемарафону ввечері 7 січня, що російська федерація намагається нав'язати розділення України за "корейським" сценарієм мирного врегулювання.

"Нам зараз пропонують корейський варіант. Так звана умовна "38 паралель". От тут – такі українці, а тут – не такі українці. Росіяни зараз будуть вигадувати все що завгодно. Точно знаю, що один з варіантів, які вони можуть нам пропонувати, – це "38 паралель", – сказав Данілов.

Він дав зрозуміти, що Україна не погодиться на такий сценарій.

Довідка

Наприкінці березня 2022 року начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляв, що росія спробує нав'язати Україні "корейський" сценарій. Окрім того, зібрати усі окуповані території в єдине квазідержавне утворення.

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю УП у серпні 2022 року казав, що "корейська історія у нас – з тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт, у 14-му році". "Але Кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ", – підкреслював очільник оборонного відомства.

Зазначимо: Корейська війна велася між Північною та Південною Кореєю у період з 1950-го до 1953 рік. Тоді тодішній Радянський Союз підтримував Північну Корею, а Південній Кореї допомагали Сполучені Штати.

Конфлікт між двома країнами припинився перемир'ям у липні 1953 року, внаслідок якого було створено демілітаризовану зону. Однак, оскільки в наступні роки не було підписано офіційний мирний договір, формально дві країни все ще перебувають у стані війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: