fbpx
Сьогодні
09:09 07 Лют 2023

Розвідка Британії: росія навряд чи спроможна наростити сили, щоб суттєво вплинути на хід війни у найближчі тижні

Малоймовірно, що російська армія буде спроможна наростити такі сили, які суттєво вплинуть на результат війни протягом найближчих тижнів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки міноборони Британії станом на 7 лютого.

Британські аналітики зазначили, що росія ймовірно має на меті відновити великі наступальні операції в Україні з початку січня 2023 року.

Вона прагне майже напевно захопити решту утримуваних Україною частин Донецької області.

Проте, російській армії вдається просуватися вперед лише на кілька сотень метрів за тиждень. Це майже напевно пов'язано з тим, що росії зараз не вистачає боєприпасів і маневрених підрозділів, необхідних для успішних наступальних дій.

Британські розвідники наголошують, що найвище російське командування, ймовірно, розробляє плани, Вони дуже амбітні та вимагають від недоукомплектованих, недосвідчених підрозділів досягти нереальних цілей через політичний і професійний тиск.

"Російські лідери, ймовірно, і надалі вимагатимуть масштабних наступальних дій. Залишається малоймовірним, що Росія зможе наростити сили, необхідні для того, щоб суттєво вплинути на результат війни протягом найближчих тижнів", – вважає британська розвідка.

Напередодні у британському відомстві оцінили, що російські сили протягом останнього тижня ускладнили становище для оборонців Бахмута.

Раніше у Міноборони Британії повідомляли, що росіяни цього тижня кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута, а також розгорнули потужні наступальні дії на Лиманському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: