fbpx
Сьогодні
Фото 20:56 02 Лют 2023

Керівництво Сумської ОВА викрили на розкраданні коштів, призначених на відбудову інфраструктури регіону

Служба безпеки викрила керівництво Сумської обласної військової адміністрації в організації масштабної схеми привласнення державних коштів, виділених регіону на ліквідацію наслідків бойових дій і ворожих обстрілів та призначених для відбудови інфраструктури.

Як пише Рубрика, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що підозра оголошена двом чиновникам – заступнику голови Сумської ОВА й тимчасовому виконувачу обов'язків начальника Департаменту капітального будівництва обладміністрації.

СБУ викрила керівництво Сумської ОВА

СБУ викрила керівництво Сумської ОВА

Фігурантам інкриміноване вчинення злочину, передбаченого двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

СБУ викрила керівництво Сумської ОВА

За даними слідства, заступник голови Сумської ОВА спільно з керівником Департаменту капбудівництва, призначення якого він пролобіював, у квітні 2022 року організували схему розкрадання коштів, виділених для регіону урядом. Серед об'єктів, які мали бути відновлені та відремонтовані за ці гроші, – житлові будинки, об'єкти цивільної та критичної інфраструктури, мости та дороги, які зазнали руйнувань унаслідок ворожих обстрілів.

СБУ викрила керівництво Сумської ОВА

Встановлено, що фігуранти уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п'ятьма афілійованими комерційними структурами. При цьому ділки свідомо внесли в кошторисну документацію ціни на будівельні матеріали, що в 2-3 рази перевищували ринкові. Їхнє придбання відбувалося через спеціально створені зловмисниками "фірми-прокладки".

Зокрема, задокументовано, що під час ремонту лише одного об'єкта підозрювані привласнили 1,4 млн гривень. Експертизи щодо ще 80 подібних об'єктів тривають.

СБУ викрила керівництво Сумської ОВА

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили чорнову документацію, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами незаконної діяльності. Досудове розслідування триває.

Довідка

СБУ затримала на хабарі заступника голови Одеської ОВА – вимагав $35 тисяч.

В Одеській області правоохоронці ліквідували масштабну схему розкрадання державних коштів, виділених на закупівлю товарів гуманітарного і військового призначення. Організаторами протиправного механізму виявилися посадовці Одеської обласної військової державної адміністрації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: