fbpx
Сьогодні
Фото 20:25 03 Лют 2023

Посадовців Міністерства оборони підозрюють у розкраданні понад 5,4 млн грн на будівництві казарм

Посадовців Міністерства оборони підозрюють у розкраданні понад 5 мільйонів гривень під час будівництва казарм для українських захисників на Миколаївщині. Кошти виділили ще у 2017 році.

Про це повідомляє Служба безпеки України, пише Рубрика.

За даними слідства, що керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом організували схему розкрадання понад понад 5,4 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону, які виділили ще у 2017 році.

СБУ повідомляє, що керівник управління уклав декілька договорів з комерційною структурою на виконання ремонтно-будівельних робіт.

Посадовців Міноборони підозрюють у розкраданні

Згідно з підписаними документами підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових спорудах.

Відповідні роботи комерсанти виконали не в повному обсязі, а перераховані бюджетні гроші учасники схеми "вивели у тінь".

Таким чином, казарми залишились непридатними для проживання військовослужбовців. Будівельно-технічна та економічна експертизи підтвердили факти розкрадання.

Посадовців Міноборони підозрюють у розкраданні

Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання 9 фігурантів у Києві та Вінниці, вилучивши документацію з доказами.

Посадовців Міноборони підозрюють у розкраданні

Працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: