fbpx
Сьогодні
12:40 04 Лют 2023

Спартц, яка звинувачувала керівника Офісу Президента Єрмака, заявила про намір піти з Конгресу США

Фото: Getty Images

Конгресвумен Вікторія Спартц заявила, що не балотуватиметься на жодну з посад у 2024 році та планує піти з Конгресу.

Про це пише ЄП, посилаючись на CNN.

Спартц переобралась на посаду під час проміжних виборів у США 8 листопада 2022 року

Конгресвумен повідомила, що вона виграла вже дуже багато важких битв за людей. А також запевнила, що буде наполегливо працювати, щоб виграти ще кілька протягом наступних двох років.

"Однак бути матір'ю, яка працює, важко. І мені потрібно проводити більше часу з моїми двома доньками-старшокласницями вдома. Тому я не буду балотуватися на жодну посаду в 2024 році", підкреслила вона.

Рішення Спарц відкриває шлях для депутата Джима Бенкса в конкурентній боротьбі на праймеріз республіканців у Сенат в Індіані. Оскільки колишній губернатор штату Мітч Деніелс також повідомив про те, що він відмовляється від участі у виборах до Сенату.

Довідка

Уперше Спартц була обрана до Палати представників у 2020 році. Вона стала першою в історії етнічною українкою, обраною до Конгресу Сполучених Штатів.

Як писала Рубрика, у липні Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов'язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Пізніше у резонансному інтерв'ю "Європейській правді" конгресвумен наголосила на нібито перепонах у встановленні нагляду за американською військовою допомогою Україні.

Після цього США, ЄС і НАТО заявили, що не мають претензій до використання Україною західної зброї, а Верховна Рада підтримала створення комісії для нагляду за постачанням західної зброї в Україну.

Як писала Рубрика. за попереднім результатом проміжних виборів у США республіканці лідирують в Палаті представників, в Сенаті республіканці та демократи розподілили сили порівну.

Під час проміжних виборів у США 8 листопада, добре відома в Україні через публічні звинувачення щодо керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, конгресвумен Вікторія Спартц переобралась на посаду.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: