fbpx
Сьогодні
21:26 02 Лют 2023

Уже за кілька тижнів українські військові завершать навчання на системах Patriot у США

Уже за кілька тижнів українські військові завершать тренування на системах ППО Patriot у США, вони випереджають графік навчань та опановують сучасні ракетні комплекси за прискореною програмою.

Про це розповів аташе з питань оборони України у США Борис Кременецький у коментарі для української служби "Голосу Америки", пише Рубрика.

Уже минув майже місяць, відколи українські військові прибули на військову базу "Форт Сілл" у штаті Оклахома. Раніше в Пентагоні заявляли, що навчальний курс із системами Patriot триватиме кілька місяців.

Кременецький пояснив, що українські військові проходять скорочену програму, оскільки на навчання відправляли фахівців, які вже мають досвід роботи з системами протиповітряної оборони. Тобто їх не будуть учити базових елементів — лише роботи з цією системою.

Окрім того, за цією програмою українці готуються так, щоб могли навчати й інших українських військовослужбовців.

Аташе зазначив, що військові вже зможуть оперувати цими системами "за тижні".

"Йдеться про тижні, точної відповіді я не можу надати", — сказав Кременецький.

У Пентагоні повідомляли, що на цих навчаннях підготують від 90 до 100 українських військових для керування, обслуговування та підтримки системи ППО.

Довідка

У грудні США анонсували пакет допомоги Україні, який передбачав передання однієї батареї зенітно-ракетної системи Patriot. Типова батарея Patriot складається з радара, який виявляє та супроводжує цілі; командного пункту та до 8 пускових установок по 4 ракети в кожній.

Ці ЗРК використовують США та їхні союзники. Комплекс застосовують для забезпечення протиповітряної оборони на середніх і великих висотах.

Пані посол України у США Оксана Маркарова розповіла, що українська сторона активно працює над отриманням від США більшої кількості Patriot.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: