fbpx
Сьогодні
09:28 09 Лис 2022

Спартц, відому своїми звинуваченнями щодо Єрмака, знову обрали до Конгресу Сполучених Штатів

English version here

Фото: Getty Images

Під час проміжних виборів у США 8 листопада, добре відома в Україні через публічні звинувачення щодо  керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, конгресвумен Вікторія Спартц переобралась на посаду

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначають, що Спартц балотувалася від 5-го округу у штаті Індіана. Когресвумен представляє Республіканську партію та зберегла місце у Палаті представників США.

Спартц перемогла з великим відривом, набравши понад 60% голосів. Її суперниця-демократка Джанін Лі Лейк набирає близько 40% голосів.

Вибори в США, Вікторія Спартц

Фото: The New York Times

Нагадаємо, що вперше Спартц була обрана до Палати представників у 2020 році. Вона стала першою в історії етнічною українкою, обраною до Конгресу Сполучених Штатів.

Як писала Рубрика, у липні Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов'язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Пізніше у резонансному інтерв'ю "Європейській правді" конгресвумен наголосила на нібито перепонах у встановленні нагляду за американською військовою допомогою Україні.

Після цього США, ЄС і НАТО заявили, що не мають претензій до використання Україною західної зброї, а Верховна Рада підтримала створення комісії для нагляду за постачанням західної зброї в Україну.

Як писала Рубрика. за попереднім результатом проміжних виборів у США республіканці лідирують в Палаті представників, в Сенаті республіканці та демократи розподілили сили порівну.

Довідка

42-річна Вікторія Спарц родом з Носівки, там жила до п'яти років.

Школу закінчила у Чернігові, виш – у Києві, а з майбутнім чоловіком-американцем познайомилася в потязі.

У США збудувала кар'єру політика, в 2017 році пройшла до Сенату штату Індіана, а 2020 року увійшла до Палати представників головного законотворчого органу США від республіканської партії.

Про Україну Вікторія Спартц згадує під час своїх передвиборчих зустрічей, а її діти, які народилися в США, знають українську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: