fbpx
Сьогодні
08:25 09 Лис 2022

Вибори у Сполучених Штатах: у Сенаті – нічия, в Палаті представників лідирують республіканці

Фото Reuters

Ураховуючи результати проміжних виборів у Сполучених Штатах Америки, Республіканська партія випереджає Демократичну та може встановити контроль над Палатою представників Конгресу

Про це пише Reuters

У виданні повідомили що за прогнозами Edison Research, республіканці забрали чотири місця демократів у Палаті представників.

Це всього лиш на одне менше, ніж їм потрібно, щоб отримати більшість. У разі перемоги республіканці матимуть змогу блокувати порядок денний адміністрації Байдена.

Однак це число може змінитися, оскільки 100 з 435 місць в Палаті представників, які переобиралися, ще не були оголошені.

Вибори У США

У Reuters зазначили, що вирішальні перегони до Сенату в Пенсильванії, Неваді, Джорджії та Аризоні мають дуже близькі результати.

Перегони в Джорджії можуть завершитися другим туром 6 грудня, і, можливо, на кону стоятиме доля Сенату. Наразі демократи контролюють Сенат 50 на 50, а віцепрезидент Камала Харріс має вирішальний голос.

Попередні результати свідчать про те, що демократи уникатимуть "розгромних" виборів, яких дехто в партії побоювався, зважаючи на падіння рейтингу Байдена та розчарування виборців через інфляцію.

Навіть мінімальна республіканська більшість у Палаті представників зможе заблокувати пріоритети Байдена, одночасно розпочавши політично шкідливі розслідування проти його адміністрації та родини.

Остаточний результат виборів до Конгресу навряд чи буде відомий найближчим часом.

Понад 46 мільйонів американців проголосували напередодні дня виборів поштою або особисто. Тому виборчі чиновники штатів попереджають, що підрахунок цих бюлетенів займе час.

Нагадаємо, що напередодні у Держдепі заявили, що підтримка України з боку Вашингтона буде "непохитною і незмінною" незалежно від результатів проміжних виборів до Конгресу.

Минулого тижня під час візиту до Києва радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван запевнив, що США забезпечать фінансову допомогу та зброю для України. І це не залежатиме від результатів виборів.

Адміністрація Байдена запевнила Україну про підтримку і після виборів до Конгресу США.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: