fbpx
Сьогодні
20:08 03 Лют 2023

Bloomberg: Німеччина та Швеція ведуть перемовини про надання Україні ракет для ППО IRIS-Т

English version here

Ймовірно, Німеччина та Швеція ведуть перемовини щодо нового пакета військової допомоги для України. Згідно з цим пакетом Стокгольм надасть Україні ракети ППО та пускові установки для німецьких систем IRIS-T.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, обізнані з цим питанням, пише Рубрика.

Там зазначають, що Німеччина попросила Швецію надати пускові установки для протиракетної системи IRIS-T. За словами співрозмовників видання, сторони також обговорюють можливість передання більшої кількості боєприпасів, які можна буде використовувати для німецьких систем IRIS-T.

За словами джерел, Німеччина дотримується свого плану відправити три додаткові системи IRIS-T цього року після того, як перша прибула в жовтні.

Збройні сили Швеції використовують ракети IRIS-T у своїй системі Robotsystem 98, які запускають із броньованих гусеничних машин шведського виробництва. У листопаді уряд країни оголосив, що надасть Україні систему протиповітряної оборони, не повідомляючи деталей про її тип.

Німеччина ж, за даними Bloomberg, почала капітальний ремонт своєї техніки після того, як росія вторглася до України. Країна також збільшила виробництво критично важливої ​​зброї.

Довідка

Системи IRIS-T – це зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО середнього радіуса дії розробки німецької компанії Diehl Defence. Призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, крилатих та балістичних ракет. Розробку завершено 2014 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: