fbpx
Сьогодні
09:46 02 Лют 2023

Грузинський Мін’юст не бачить причин перевести Саакашвілі до реанімації

Фото: Скріншот з відео

У Грузії впевнені. що об'єктивних причин для переведення Міхеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення не існує.

Про це заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе на брифінгу в Тбілісі, повідомляє "Ехо Кавказу".

У виданні зазначили, що глава грузинського Мін'юсту звинуватив радикальну опозицію в деструктивних діях. Він заявив, що "з метою збереження політичної життєздатності" вони політизують і маніпулюють питанням здоров'я Саакашвілі.

Брегадзе повідомив, що кампанія з вимогою перевести експрезидента в реанімацію націлена на формування в суспільстві хибного сприйняття про стан політика. А також на штучне загострення емоційного фону.

"У питаннях лікування для нас достовірними є думки медичного персоналу, а не безпідставні висловлювання політично заангажованих осіб, спрямовані на введення громадськості в оману.

Згідно з учорашньою заявою директора клініки "Вівамед", у пацієнта немає порушення функції ковтання або будь-якого іншого механізму, що може заважати для прийому їжі", – цитує заяву міністра агентство IPN.

Міністр юстиції Грузії наголосив, що засудженому було запропоновано парентеральне харчування, від якого той категорично відмовляється. Саакашвілі при цьому заявив, що погодиться на таке харчування тільки в разі, якщо його переведуть у реанімаційне відділення.

"Фізіологічні параметри пацієнта залишаються в межах норми. Навіть індекс маси не відповідає параметрам лікування в реанімаційному відділенні.

Що зрештою означає, що немає об'єктивних причин для переведення Михеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення", – сказав міністр.

Нагадаємо, що 1 лютого президент Володимир Зеленський на пресконференції з австрійським колегою показав фотографії Саакашвілі. Він звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Ув'язнений Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров'я, показав, як схуд під час ув'язнення.

Він також заявив, що в ув'язненні зазнавав тортур і що його отруїли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: