fbpx
Сьогодні
18:05 01 Лют 2023

Зеленський заявив, що влада Грузії публічно вбиває Саакашвілі

Фото: ОПУ

Під час пресконференції з президентом Австрії Александером Ван дер Белленом Володимир Зеленський заявив, що нині влада Грузії публічно катує й вбиває Міхеїла Саакашвілі.

Про це пише Рубрика з посиланням на Укрінформ.

Президент України Володимир Зеленський показав фото Саакашвілі та зауважив, що світлини йому передали перед зустріччю з австрійським колегою.

Президент наголосив:

"Публічне катування громадянина України. Я не обговорюю питання, за що заарештували колишнього президента Грузії, які наслідки цього для політики й демократії в Грузії. Це їх внутрішнє питання. Я говорю про арешт громадянина України Міхеїла Саакашвілі, якого публічно катують щоденно. Я думаю, що їх мета – його вбити".

За його даними раніше Саакашвілі було отруєно, а нині ж його повільно вбивають. Зеленський підкреслив:

"Тому тут таке питання: Грузія вона за кого сьогодні, керівництво? Вони нейтральні, вони за росію, тому що росія відноситься до своїх політиків так само як сьогодні керівництво Грузії відноситься до вже не їх політиків, до речі, а до громадян України. Тому вони нейтральні, або вони за росію, або проти України тощо. З великою повагою ми ставимось до питання нейтральності, але з великим нерозумінням відносимось до ось такого ставлення".

Довідка

Саакашвілі затримали 1 жовтня 2021 року в Грузії, коли він приїхав після восьмирічної відсутності. Йому було висунуто обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

ВОфісі президента України повідомляли, що було офіційне прохання до Грузії віддати Саакашвілі на лікування.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: