fbpx
Сьогодні
12:26 24 Січ 2023

Рішення Німеччини щодо танків буде скоро, союзники можуть готувати танки до передачі, - Генсек НАТО

Німеччина скоро оголосить своє рішення щодо дозволу на танки, тому союзні країни можуть готувати машини Leopard до можливої передачі Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на брифінгу після зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Очільник Північноатлантичного Альянсу зазначив, що Німеччина незабаром прийме рішення щодо передачі танків Leopard.

З огляду на це Столтенберг порадив усім країнам, які мають ці танки, підготувати їх до можливої передачі Україні та почати навчання українських військових.

Своєю чергою, як писала Рубрика, Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Тим часом німецький концерн Rheinmetall може доставити Україні 139 танки Leopard у разі необхідності.

Окрім того, Польща офіційно надала запит до Німеччини щодо дозволу на передачу Leopard 2 Україні офіційно. Проте планує передати техніку, незалежно від того, яке рішення щодо цього питання ухвалять інші країни.

При цьому міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначала що уряд не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: