fbpx
Сьогодні
09:52 24 Січ 2023

139 танків Leopard може поставити в Україну німецький концерн Rheinmetall, якщо отримає дозвіл

English version here

Якщо німецький уряд дасть дозвіл на експорт танків Leopard типу 1 і 2 до України, то німецький концерн Rheinmetall може поставити їх загалом 139 машин.

Про це заявив представник концерну в інтерв'ю RND.

"… є ще 29 танків Leopard 2A4, які ми готуємо для проєктів кільцевого обміну, і які будуть готові до квітня-травня 2023 року", – сказав він.

Також концерн може надати 88 машин Leopard 1.

"У нас все ще є 22 машини Leopard 2A4, які ми могли б підготувати до використання і доставити в Україну", – сказав він.

За словами речника, ремонт цих машин займе майже рік. Поставка була б можлива наприкінці 2023 – на початку 2024 року.

"Ситуація є дуже нестабільною через політику безпеки, різні форми прямих або непрямих поставок і мінливі пріоритети замовлень. Тому важко, наприклад, назвати конкретні терміни поставок", наголосив речник.

Країни, які володіють танками Leopard і хочуть їх передати, повинні подати заявку до Федерального відомства економіки та експортного контролю.

Рішення приймає Федеральна рада безпеки, до якої входять кілька федеральних міністрів. Засідання ради проходять в таємному режимі.

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Німеччина не блокуватиме експорт танків Leopard 2 до України третіми країнами.

Окрім того, зі слів міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, уряд Німеччини не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні бойові танки Leopard 2.

Довідка

Німеччина готова прискорити просування танками Leopard 2, якщо буде відповідні домовленості з союзниками. Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус пообіцяв переглянути запаси танків країни.

У США вважають, що постачання танків Abrams Україні поки що не мають сенсу через те, що таку техніку складно обслуговувати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: