fbpx
Сьогодні
14:02 17 Січ 2023

Шольц підтвердив призначення новим міністром оборони глави МВС Нижньої Саксонії Пісторіуса

Фото: Reuters

Призначення міністром оборони очільника МВС землі Нижня Саксонія Бориса Пісторіуса офіційно підтвердив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Про це він написав у Twitter.

"Я радий, що новим міністром оборони буде Борис Пісторіус, видатний політик з нашої країни. Завдяки своєму досвіду, компетентності та напористості, а також великому серцю, він є саме тією людиною, яка потрібна Бундесверу в Zeitenwende", зазначив Шольц.

Zeitenwende перекладається як "поворотний момент".

Олаф Шольц використовував його у контексті війни росії проти України. Нагадаємо, що товариство німецької мови, яке обирає слово року, визнало Zeitenwende словом року у німецькій мові.

Як писала Рубрика, Борис Пісторіус стане наступником політика СДПН Крістіне Ламбрехт, яка пішла у відставку.

Міністр оборони, яку критикували протягом декількох місяців, написала в понеділок вранці, що вона попросила Шольца звільнити її.

На новій посаді на Пісторіуса чекають величезні завдання.

Стан військ оцінюють як жалюгідний, а з огляду на російський напад на Україну існує нагальна потреба в реструктуризації Бундесверу. Міністерство оборони також вважається дуже стійким до змін.

Раніше Пісторіус закликав до конфіскації майна російських олігархів.

"Ми повинні наслідувати приклад Канади і не лише заморозити активи олігархів, які перебувають у санкційному списку ЄС щодо Росії, а й конфіскувати їх і використати для гуманітарної допомоги та відбудови України", – сказав Пісторіус на початку літа 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: