fbpx
Сьогодні
11:50 17 Січ 2023

Перемога потрібна й Україні, і Німеччині: заявили посли у Берліні та Києві з нагоди 31-ї річниці дипвідносин

До 31-ї річниці дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною посли країн записали звернення, в якому акцентують на ролі співпраці двох країн задля перемоги України і відновлення миру.

Про це повідомляє Рубрика.

Зазначимо, що український посол Олексій Макеєв записував свою частину звернення з Берліна та говорив німецькою, своєю чергою посол Німеччини Анка Фельдгузен промовила з Києва українською.

"Метою нашого сьогоднішнього партнерства є відновлення миру у Європі… Ми дякуємо Німеччині за підтримку, ми стоїмо разом за мир та наше майбутнє", наголосив Макеєв.

"Перемоги наразі потребує і Україна, і Німеччина, яка не лише надає гуманітарну, військову та економічну підтримку, але й серцем і душею завжди з Україною… Ми дякуємо українському народу, який щоденно виборює свою свободу та стоїть на захисті свободи та демократії у Європі", – зазначила Анка Фельдгузен.

Посли завершують звернення фразою "Разом ми переможемо".

Нагадаємо, минулого тижня міністерка закордонних справ Німеччини приїздила до Харкова. Під час поїздки, серед іншого, вона анонсувала допомогу Україні в розмірі 20 мільйонів євро на фінансування послуг Starlink.

Цього тижня під час візиту до Гааги вона обговорювала способи притягнути до відповідальності вище керівництво рф за розв'язану проти України війну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: