fbpx
Сьогодні
21:54 15 Січ 2023

Зеленський: внаслідок удару росії по Дніпру загинули 30 мешканців, доля ще понад 30 невідома

English version here

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра станом на вечір 15 січня загинуло 30 мирних жителів, а доля ще понад 30 лишається невідомою.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у вечірньому зверненні, пише Рубрика.

Президент сказав: "На зараз у переліку загиблих – 30 людей, в тому числі одна дитина, дівчинка, їй було 15 років. Є повідомлення про те, що двоє дітей залишилися без батьків".

Зеленський зазначив, що залишається невідомою доля більше 30 людей, які могли бути в будинку на час влучання ракети.

"Десятки людей вдалося врятувати з-під завалів, серед них – шестеро дітей. Ми боремось за кожну людину! І рятувальна операція триватиме стільки, скільки буде хоч найменший шанс врятувати життя", – сказав він.

Зеленський також звернувся до росіян російською мовою.

Він наголосив: "Хочу сказати всім тим у росії і з росії, хто навіть зараз не зміг вимовити навіть кілька слів засудження цього терору, хоча прекрасно все бачать і знають. Ваше боягузливе мовчання, спроба перечекати те, що відбувається, закінчиться тільки тим, що одного разу ці ж терористи прийдуть і по вас. Зло дуже чутливе до боягузтва, зло завжди запам'ятовує тих, хто його боїться і намагається сторгуватися. І коли воно прийде за вами, нікому буде вас захищати".

Довідка

14 січня російська армія вдарила по багатоповерховому будинку в Дніпрі ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі.

Як писала Рубрика, у Дніпрі від 15 січня оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці, повідомила Дніпровська міськрада.

Влада повідомила, що внаслідок російського удару в Дніпрі вже 23 загиблих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: