fbpx
Сьогодні
Відео 22:58 06 Січ 2023

У Хмельницьку четверо умільців у гаражі розробили аналог американського шолома для спецпризначенців

Уже протягом декількох років четверо хмельничан в одному з гаражів модернізують шоломи для українських захисників.

Про це пише АрміяInform, повідомляє Рубрика.

Дмитро Столярчук — один із розробників. Чоловік розповідає, що з початком широкомасштабного вторгнення їм доводиться працювати майже без вихідних, щоб якомога швидше забезпечити замовлення для військовослужбовців, які виконують бойові завдання.

Дмитро говорить: "Ми вже запустили у виробництво аналог американського шолома FAST Ballistic High Cut, який використовують найчастіше військовослужбовці Сил спеціального призначення, а також мінометники та артилеристи (ці шоломи "безвухі"). Маємо і його та загальновійськовий варіант".

розробили аналог американського шолома для спецпризначенців

Ідейним розробником є керівник колективу Андрій, який з перших днів широкомасштабного вторгнення захищає Україну від російських окупантів у складі одного з підрозділів Сил спеціальних операцій. Саме він генерує ідеї, як краще модернізувати шоломи, що потрібно додати, що змінити.

Хлопці також модернізують новітній український шолом TOR-D, ставлять свою запатентовану підвісну систему, свої подушечку та кавери власного виробництва. Металевий обвіс — авторська розробка хлопців, саме завдяки їй вони з легкістю впізнають свої шоломи на фото чи відео з передових позицій. Три шоломи, які вони модернізували, має у своєму "арсеналі" навіть Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Дмитро розповідає, що неодноразово шоломи, які вони розробляли, рятували життя українських захисників.

"У 90% випадках шоломи захищають саме від уламків. Але військові розповідали, як виходили з-під обстрілу, влучило по одному з них з автомата й кулемета, і шолом витримав, лише залишились вм'ятини. Все залежить від відстані й удачі", — каже майстер.

З квітня 2022 року хлопці виготовили понад 800 шоломів. Дмитро розповідає, що з початком масованих обстрілів України доводилось працювати й без світла.

Чоловік запевняє: "Ворогу не вдасться нас залякати. Знищення інфраструктури нашої країни, відключення світла ніяк не вплинуть на нашу перемогу. Це тільки ще більше викликає ненависть та лють і бажання якнайшвидше знищити та прогнати російських окупантів з нашої землі".

У майбутньому хлопці планують також працювати над обвісами для автоматичної зброї та бронежилетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: