fbpx
Сьогодні
17:21 04 Січ 2023

Мешканці Закарпаття виготовляють для ЗСУ тактичні перископи з водопровідних пластикових труб

Волонтер із Закарпаття розповів, що у Мукачеві місцеві виготовляють для ЗСУ тактичні перископи з водопровідних пластикових труб.

Про це він розповів в етері Еспресо, пише Рубрика.

Максим Адаменко, волонтер, зауважив, що собівартість такого приладу виходить 500 гривень, тобто у 5-6 разів дешевше за заводську ціну

"Якщо коротко, то перископ – це система дзеркал у трубі, і за допомогою нього можна непомітно спостерігати за територією чи супротивником. Ми виготовляємо перископи з водопровідних пластикових труб, прикріплюємо дзеркала та комплектуємо їх оптикою, яка дає змогу спостерігати далеко. Собівартість такого приладу виходить 500 гривень", – розказав волонтер.

Максим Адаменко додав, що військові неодноразово підтверджували, що це корисні для них речі і є потреба у таких перископах.

"Бійці зазначають, що ці тактичні перископи пластикові та легкі, трохи габаритніші, ніж заводські, але вони у 5-6 разів дешевші. Монокуляр від'єднується і його можна використовувати окремо. Якщо труба вийде з ладу чи поламається, то її можна полагодити. Відстань такими перископами може проглядатися на 1 300 метрів, ми теж перевіряли", – сказав Адаменко.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: