fbpx
Сьогодні
14:55 24 Гру 2022

На знак солідарності з Україною низка нідерландських міст вимкнули різдвяні вогні

Фото: Ukrinform

Увечері 23 грудня, на знак солідарності з українцями, які залишились без світла через постійні російські обстріли по об'єктах енергетичної інфраструктури, у кількох містах Нідерландів були вимкнені різдвяні вогні на ялинках.

Про це розповіла співорганізаторка акції Ольга Король кореспонденту Укрінформу.

"Напередодні різдвяних свят українська спільнота в Нідерландах зібралася на центральних площах міст на спільну акцію з містами Нідерландів.

Увечері 23 грудня свої святкові вогні на ялинках на знак солідарності з українськими родинами і всією Україною вимкнули міста Амстердам, Роттердам, Гронінгем, Утрехт та Гаага", повідомила Король.

За слів співорганізаторки акції, метою таких дій було нагадати світу, в яких умовах зараз перебувають українці, борючись за життя у вільній країні. А також закликати продовжувати підтримку України.

"Узимку стає ще більш складно переживати ці страшні часи і ми просимо продовжувати виділяти кошти, донатити на такі необхідні зараз для українських госпіталів та громад генератори", – наголосила співорганізаторка акції.

Нагадаємо, ввечері 21 грудня будівлі головних установ Європейського Союзу ненадовго вимкнули світло на знак солідарності з українцями. Саме Україна зараз потерпає від перебоїв з електропостачанням після ударів рф по об'єктах енергоінфраструктури.

До флешмобу приєдналися також резиденція Ради Європи та декілька муніципалітетів Литви, експрем'єр Британії Борис Джонсон.

У польському Кракові з 21 грудня до 1 січня на знак солідарності з Україною на хвилину вимикатимуть освітлення шести пам'яток міста.

Як писала Рубрика, також прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні закликала італійців вимкнути світло на одну годину, щоб зрозуміти скрутне становище українців.

Окрім того, у межах проєкту #LightUpUkraine, який має на меті зібрати через платформу United24 кошти на придбання генераторів для українських лікарень, 21 грудня, відомі по світу локації тимчасово вимкнули світло на знак солідарності з Україною.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: