fbpx
Сьогодні
11:41 23 Гру 2022

Прем'єрка Італії закликала вимкнути світло на одну годину: навіщо це рішення

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні закликала італійців вимкнути світло на одну годину, щоб зрозуміти скрутне становище українців, які борються з перебоями в подачі електроенергії в умовах безперервних обстрілів з боку Росії.

Про це повідомляє Ansa.

"У всіх культурах це момент перемоги світла над темрявою, але замість цього Україна майже всі дні живе без електрики. Щоб зрозуміти, що відчувають українці, я б попросила всіх італійців вимикати на одну годину на день усю енергію, яку вони мають, щоб зрозуміти, що значить, коли люди захищають свободу і любов до країни", – сказала Мелоні, виступаючи на Конференції послів Італії у світі.

Вона також сказала послам, що було помилкою занадто сильно залежати від США в питаннях безпеки.

"Ми усвідомили надмірну залежність, стратегічну помилку з точки зору суверенітету, яку ви робите, відмовляючись від певних ланцюжків, енергетичну залежність від Росії, і ми, ймовірно, усвідомлюємо надмірну залежність від США з точки зору безпеки", – сказала вона.

"І ми усвідомлюємо, що було б нерозумно виходити із залежності від Росії, віддаючи перевагу залежності від Китаю. Ще одна помилка, яку ми ризикуємо зробити", – додала Мелоні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: