fbpx
Сьогодні
09:35 21 Гру 2022

У адміністрації Байдена підтвердила надання військової допомоги на майже 2$ млрд, що включатиме системи Patriot

У Вашингтоні президент Сполучених Штатів Джо Байден на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським планує оголосити про новий значний пакет допомоги в галузі безпеки на суму близько 2$ млрд, який включає батарею ЗРК Patriot.

Про це у телефонному спілкуванні зі ЗМІ повідомив високопоставлений чиновник Білого дому, пише ЄП.

Чиновник розповів, що Patriot "стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів росії на критично важливу інфраструктуру України".

Він також наголосив, що навчання українських військових експлуатувати Patriot відбудуться у третій країні.

"Це займе деякий час, але українські війська пройдуть навчання та повернуться до своєї країни, щоб керувати цією батареєю", підкреслив чиновник.

З його слів, США також продовжать приділяти пріоритетну увагу іншим формам підтримки ППО, включаючи NASAMS, HAWK, Stingers та обладнання для боротьби з безпілотниками.

"Під час цього візиту ми також матимемо можливість разом із Конгресом відзначити роботу з прийняття значного пакета додаткового фінансування для України на 2023 рік.

І ми очікуємо, що двопартійний пакет фінансування для України становитиме понад 40 мільярдів доларів", – зазначив представник Білого дому.

Як писала Рубрика, у ніч на 21 грудня численні джерела у США повідомили про візит до сполучених Штатів Америки Президента України Володимира Зеленського.

Український лідер особисто повідомив, що вже у дорозі до США.

Глава держави не полишав Україну від початку повномасштабної війни у лютому 2022 року.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомляли, що у рамках великого пакета військової допомоги Україні на суму 1,8 мільярда, які нададуть Сполучені Штати, вперше будуть включені системи ППО Patriot і високоточні керовані бомби для винищувачів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: