fbpx
Сьогодні
08:53 21 Гру 2022

Уперше США включить до пакета військової допомоги системи Patriot, - АР

English version here

У рамках великого пакета військової допомоги Україні на суму 1,8 мільярда, які нададуть Сполучені Штати, вперше будуть включені системи ППО Patriot і високоточні керовані бомби для винищувачів.

Про це пише The Associated Press із посиланням на заяви американських чиновників на тлі анонсованого візиту президента України Володимира Зеленського

У виданні повідомили, що американські чиновники описали деталі допомоги на умовах анонімності. Оскільки вона ще не була оголошена.

Ця допомога свідчить про розширення Сполученими Штатами видів передового озброєння. Воно буде відправлене в Україну для посилення протиповітряної оборони країни проти російських ракетних ударів.

Пакет допомоги, який, як очікується, буде оголошено 21 грудня, включатиме зброю зі складів Пентагону на 1 мільярда доларів і ще 800 мільйонів доларів через Ініціативу сприяння безпеці України, яка фінансує озброєння, боєприпаси, навчання та іншу допомогу.

Видання зазначає, що невідомо, коли саме Patriot прибуде на лінію фронту в Україні. Оскільки американські військові повинні спочатку навчити ЗСУ користуватися високотехнологічною системою. Як передбачають, навчання триватиме кілька тижнів.

Як писала Рубрика, Сполучені Штати розглядають можливість розширення підтримки України на тлі занепокоєння українських військових тим, що росія може спробувати знову захопити Київ у січні.

Довідка

15 грудня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав, що, на його думку, росія мобілізує 200 000 нових військових і може спробувати захопити Київ вже в січні.

Також 15 грудня Пентагон оголосив, що розширює навчання українських військових на базі США в Німеччині.

Військові США наразі навчають кілька сотень українців.

Новий план розширить цей показник до приблизно 500 солдатів на місяць, а навчання включатиме координування маневрування піхоти з підтримкою артилерії.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: