fbpx
Сьогодні
13:13 08 Гру 2022

Розвідка Британії: на ділянці у 60 км в районі Сватового на Луганщині росія збудувала оборону

Фото: Ілюстративне

На Луганщині у районі міста Сватове російська 1-ша гвардійська танкова армія розгорнула оборонний рубіж в 60 км

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 8 грудня.

У британській розвідці зазначили, що 1-ша гвардійська танкова армія вважалася елітною в російській армії та зазнала важких втрат на початку війни проти України. Зокрема під час поразки в Харківській області у вересні 2022 року.

Британські розвідники припускають, що на сьогодні армія частково посилена мобілізованими росіянами. Проте і досі має чисельність, значно нижчу за встановлену кількість у 25 тисяч осіб.

Також повідомляють, що росіяни завершили будівництво майже непереривної системи траншей у 60 км між Сватовим та державним кордоном України та рф.

"Попри тривалість цих робіт, глибина оборони залишається неясною. Ефективність 1-ї танкової армії та оборонні дії інших формувань багато в чому залежатимуть від взаємопідтримки та запасних позицій", – наголошують у повідомленні.

Раніше у британській розвідці наголошували, що одним із найбільш стратегічно значущих провалів своєї оборони з моменту початку війни в Україні може назвати кремль вибухи на російських аеродромах, зокрема на основній оперативній базі дальньої авіації рф на Саратовщині.

Як писала Рубрика, напередодні британська розвідка висловила думку, що захоплення Бахмута для рф мало б обмежену оперативну цінність, але це могло стати для Москви насамперед символічною та політичною метою.

До того ж, щоб продовжити наступ на північ Донбасу, росія має на меті захопити ділянку фронту у районі Павлівки та Вугледара на Донеччині. Саме тому там продовжуються інтенсивні бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: