fbpx
Сьогодні
11:59 06 Гру 2022

Британська розвідка: вибухи на російських аеродромах можна оцінювати як "один з найбільших провалів" для армії рф

Фото: MAXAR TECHNOLOGIES

Одним із найбільш стратегічно значущих провалів своєї оборони з моменту початку війни в Україні може назвати кремль вибухи на російських аеродромах, зокрема на основній оперативній базі дальньої авіації рф на Саратовщині.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства Великої Британії станом на 6 грудня.

Британські розвідники передбачають, що російське командування призначить суворе покарання для російських офіцерів, які були відповідальними за недопущення такого інциденту.

Зазначимо, що саме через ці вибухи президент рф володимир путін зібрав Раду безпеки рф. Він обговорив із її постійними членами "забезпечення внутрішньої безпеки країни". Журналістів туди не пустили.

У Великій Британії звернули увагу, що постраждалі аеродроми у Рязанській та Саратовської областях рф розташовані набагато глибше, ніж місця попередніх вибухів у рф.

Наголосимо, що "Енгельс" розташовується на відстані понад 600 км від території, контрольованої Україною.

Аеродром "Енгельс" є основною оперативною базою російської авіації дальньої дії на заході рф, де базується понад 30 важких бомбардувальників.

Ці літаки сприяють ядерному стримуванню росії, а також часто використовувалися для запуску звичайних крилатих ракет по Україні. Ймовірно, після цих атак їх тимчасово перемістять на інші аеродроми.

Довідка

Нагадаємо, 5 грудня російські джерела написали, що "невідомий дрон" атакував аеродром "Енгельс". Вибухом нібито пошкоджено два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95, двох осіб поранено.

Офіційна російська влада інцидент підтвердила (назвавши його "спробою" атаки), але не визнала своїх втрат.

Глава Миколаївської ОВА (ОДА) Віталій Кім пожартував, що інцидент в Енгельсі може бути пов'язаний із льотними випробуваннями нового українського безпілотника, здатного подолати відстань 1000 км.

Приблизно в той же час вибух стався і на аеродромі в Рязанській області рф. Імовірною причиною пожежі називають бензовоз, що загорівся.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: