fbpx
Сьогодні
12:38 08 Гру 2022

Скоро будуть добрі новини з Луганщини: ЗСУ просуваються все далі,- голова ОВА

English version here

Фото: Getty Images

Найближчим часом будуть добрі новини з Луганщини, бо Збройні сили України хоч і не стрімко, але важко та впевнено просуваються на напрямку Сватове-Кремінна.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Ми потроху просуваємось вперед (на напрямку Сватове-Кремінна – ред.). Однак туди росіяни встигли підтягнути величезну кількість техніки і особового складу:

і свіжомобілізовані, і зеки, і кадировці, і регулярні війська, і частина десантники, яких перекинули з Херсонського напрямку.

Тому просування дуже важке. Не треба чекати стрімкої операції. Але я впевнений, що найближчим часом Генштаб нас порадує добрими новинами", наголосив очільник області.

Гайдай також погодився із твердженням, що ця зима буде ключовою для "вирішення" Луганського напрямку.

Голова ОВА вважає, що наприкінці зими ЗСУ зможуть вийти як мінімум на "кордон" області до 24 лютого.

Окрім того, Гайдай повідомив, що російські військові намагаються виснажити українських захисників на Луганщині. З його слів, кидають на передову "зеків" та мобілізованих.

Майже всі будинки навколо Сватового та Кремінної зайняті бойовиками. Він також підтвердив, що ЗСУ тримають оборону у Білогорівці.

Нагадаємо, 17 листопада Гайдай повідомив, що у Луганській області тривають запеклі бої на двох напрямках: Сватове – Кремінна та Білогорівка.

23 листопада очільник ОВА заявив, що з початком морозів Збройні сили України зможуть дати "нові позитивні новини" з Луганщини, а на напрямку Сватове-Кремінна ініціатива на боці українських військових.

Як писала Рубрика, Секретар РНБО натякнув, що зима стане ключовим етапом війни, а навесні ЗСУ зайдуть у Луганськ, Донецьк та Севастополь.

До того ж за даними Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку понад 93 000 вояк, лише за одну добу близько 340 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: