fbpx
Сьогодні
16:19 03 Гру 2022

Знай наших: на ЧС-2022 зі стрибків у воду український спортсмен виборов третє "золото"

Фото: FINA/Antoine Saito

На Чемпіонаті світу-2022 серед юніорів, що проходить в канадському Монреалі, збірна України зі стрибків у воду завоювала вже третю золоту медаль.

Про це пише "Суспільне".

Чергову перемогу українській команді приніс 15-річний Кірілл Болюх, який змагався в категорії B (спортсмени 14-16 років) у стрибках з 10-метрового трампліна.

Кірілл Болюх, спортсмен по стрибкам у воду

Фото: FINA/Antoine Saito

Раніше на цьому турнірі спортсмен уже ставав чемпіоном на триметровому трампліні, а ще один українець Кирило Азаров переміг на метровому трампліні.

Як виступив Кірілл Болюх

В особистому фіналі на платформі традиційно змагалися 12 спортсменів, які мали виконати по чотири стрибки. Окрім Болюха, Україну в цій дисципліні також представляв 15-річний Марко Барсуков.

Болюх вийшов у лідери з найпершого стрибка та тримався на першій позиції впродовж усіх раундів. Найсильнішим і найскладнішим стрибком українця став другий.

Кірілл заробив за нього 92.5 з коефіцієнтом складності 3.7 та отримав від одного з суддів 9 із 10 балів за виконання.

В останньому підході Болюх заробив 75.2 бала (3.2 складності) та з сумою 476.9 очка виборов своє друге "золото" чемпіонату. Українець випередив найближчого переслідувача – британця Джордена Фішера-Імза – одразу на 34 бали.

Ще один українець Марко Барсуков фінішував на 11-ій позиції з 365.95 бала.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: