fbpx
Сьогодні
19:29 27 Лис 2022

Міжнародна федерація фехтування продовжила санкції проти російських та білоруських спортсменів

Міжнародна федерація фехтування (FIE) продовжила відсторонення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань. Заборона на участь триватиме до березня 2023 року.

Про це повідомила Національна федерація фехтування України на своїй сторінці у Facebook.

Таке рішення FIE прийняла на конгресі, який відбувся 26 листопада у Лозанні. Наступний розгляд питання про відсторонення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань відбудеться у березні наступного року на позачерговому конгресі.

Напередодні конгресу FIE Федерація фехтування України звернулася до національних федерацій та делегатів Конгресу із закликом не знімати заборону на участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

"179 українських спортсменів та тренерів вже загинули на фронті, захищаючи Україну. А ті, які намагаються у цих нелюдських умовах продовжувати працювати, знаходяться у постійній небезпеці", – йшлося у зверненні української федерації.

Рішення про відсторонення російських та білоруських спортсменів від змагань під егідою FIE було прийнято після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. На початку червня російські спортсмени, надіслали до Міжнародної федерації фехтування запит, з проханням надати їм нейтральний статус. FIE відповіла на нього відмовою, оскільки у статуті Міжнародної федерації фехтування відсутній статус нейтральних атлетів.

Під час відсторонення від змагань FIE російські та білоруські спортсмени пропустили чемпіонат світу, Євро і старт нового сезну Кубка світу.

Довідка

  • Рішення FIE про відсторонення російських та білоруських спортсменів є безстроковим і залежатиме від розвитку війни в Україні.
  • На останньому конгресі FIE було затверджено рішення щодо призначення тимчасового президента.
  • Раніше FIE очолював російський мільярдер Алішер Усманов, який пішов з посади через санкції ЄС.
    Тимчасовим президентом Міжнародної федерації фехтування став Еммануель Кацидіакіс.
Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: