fbpx
Сьогодні
19:41 02 Гру 2022

Від початку війни понад 11,5 млн українців переїхали в межах країни, виїхали за кордон чи були депортовані до росії, - МВС

Понад 11,5 мільйона українців від початку повномасштабного вторгнення росії переїхали в межах України, виїхали за кордон чи були депортовані окупантами.

Про це на брифінгу заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, пише "Громадське".
Павліченко заявила: "Якщо західні країни надають допомогу українцям, то росія примусово вивозить наших громадян, примушує проходити фільтраційні заходи і фактично депортує під виглядом так званого порятунку".
Заступниця міністра зазначила, що депортація до рф — це порушення міжнародного гуманітарного права, і Україна порушує це питання на всіх рівнях.
Як депортованим повернутися на Батьківщину?
Громадяни України, які опинилися за межами країни без будь-яких документів, можуть віддалено оформити посвідчення для повернення на батьківщину.Посвідчення дозволяє українцям повернутися з рф до України через треті країни, зокрема Естонію, Латвію, Литву чи Грузію.

У листопаді міжнародна правозахисна організація Amnesty International опублікувала новий звіт, у якому йдеться про незаконне переміщення цивільних українців з окупованих територій російськими окупантами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: