fbpx
Сьогодні
11:52 30 Лис 2022

Єврокомісія пропонує створити спецсуд для розслідування воєнних злочинів росії проти України, - фон дер Ляєн

Європейський Союз пропонує створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії росії.

Про це 30 листопада у Твіттері написала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та сказала про це у заяві, пише ЄП.

"Росія має заплатити за свої жахливі злочини. Ми будемо працювати з МКС та допоможемо створити спеціалізований суд для розгляду злочинів росії.

Разом з нашими партнерами ми забезпечимо, щоб росія заплатила за руйнування, що вона скоїла, з використанням заморожених активів олігархів та резервів її центробанку", – написала президент Єврокомісії у повідомленні Твіттера.

"Продовжуючи підтримувати Міжнародний кримінальний суд, ми пропонуємо створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії", – заявила у зверненні Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що ЄС готовий розпочати роботу з міжнародною спільнотою, щоб досягти максимально широкої міжнародної підтримки для роботи цього спеціалізованого суду.

Нагадаємо, що за завою очільниці Європейської комісії, для відбудови України та для компенсації збитків, завданих війною рф, Брюссель разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім передати їх українській стороні.

Також голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у зверненні наголосила на оцінці втрат України у війні проти росії у 100 тисяч військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: