fbpx
Сьогодні
11:18 30 Лис 2022

Україна, за оцінками, втратила у війні 100 тисяч військових та 20 тисяч цивільних, - Глава Єврокомісії

29 листопада глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила зі зверненням, у якому зазначила про  оцінку втрат України у війні проти рф у 100 тисяч військових.

Про це повідомляє ЄП.

Нагадаємо, що за завою очільниці Європейської комісії, для відбудови України та для компенсації збитків, завданих війною рф, Брюссель разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім передати їх українській стороні.

Фон дер Ляєн присвятила звернення плану конфіскації заморожених російських активів, а також питанню про створення спецтрибуналу для покарання росії за злочин агресії проти України.

Окрім того, фон дер Ляєн наголосила, що Україна понесла у війні великі втрати.

"Вторгнення росії в Україну принесло смерть, спустошення та невимовні страждання. Усі ми пам'ятаємо жахи Бучі.

За оцінками, на сьогодні загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових", – сказала президентка Єврокомісії.

Очільниця Єврокомісії заявила, що росія повинна заплатити за свої жахливі злочини, в тому числі за злочин агресії проти суверенної держави.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку майже 88 900 вояк, лише за одну добу близько 500 загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: