fbpx
Сьогодні
13:46 29 Лис 2022

У Мінцифри запевнили, що у "Пунктах незламності" будуть встановлені Starlink: навіщо це рішення

English version here

Фото: Телеграм/ Михайло Федоров

Через деякий час в "Пунктах незламності" Міністерство цифрової трансформації планує встановити термінали супутникового зв'язку Starlink.

Про це пише Рубрика, посилаючись на міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

У чому проблема?

За останні 2 місяці російська федерація ракетними обстрілами значно пошкодила енергетичну систему України. Через це по всій країні проводяться ремонтні роботи та застосовуються планові та аварійні відключення електропостачання.

Відповідно до цього у всіх регіонах відбувається збій роботи зв'язку.

Яке рішення?

Як писала Рубрика, у багатьох населених пунктах України вже розгорнули 4 тисячі "пунктів незламності", де можна отримати гарячі напої та їжу, зігрітися, зарядити телефон, а також скористатися інтернетом.

Саме такі перші пункти запрацювали у звільненому від окупантів Херсоні.

Мапа цих пунктів вже доступна на спецпорталі nezlamnist.gov.ua.

Як це працює?

Щоб українці мали змогу дзвонити та користуватися інтернетом Міністерство цифрової трансформації планує встановити термінали супутникового зв'язку Starlink.

"Окремо Офіс президента працює разом з ДСНС над "пунктами незламності" у всій країні. І там також згодом будуть Starlink", наголосили у відомстві.

Федоров також повідомив, що в деокупованому Херсону відкрили вже 20 точок публічного зв'язку, ще 40 запрацюють у найближчі тиждень-два.

Далі такі точки Wi-Fi будуть створені в області.

Міністр також наголосив, що по всій країні будуть тисячі публічних точок Wi-Fi.

Як писала Рубрика, у столиці України влада закликала представників бізнесу створювати власні пункти обігріву, а також в Києві розпочали розгортати перші пів тисячі "Пунктів незламності".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: