fbpx
Сьогодні
09:21 24 Лис 2022

"Пункти незламності": у столиці встановлять намети, кожен з яких зможе вмістити 40-500 людей

English version here

У столиці України влада закликала представників бізнесу створювати власні пункти обігріву , а також в Києві розпочали розгортати перші пів тисячі "Пунктів незламності".

Про це пише Рубрика посилаючись на Київську міську військову адміністрацію.

"Для захисту цивільного населення під час надзвичайних ситуацій по всій країні створюються "Пункти незламності. Зокрема, в багатомільйонній столиці невдовзі буде введено близько пів тисячі таких об'єктів", зазначили в адміністрації.

Інформацію про розташування "Пунктів незламності" можна дізнатися в районних військових адміністраціях, органах місцевого самоврядування або ж на спеціальному сайті.

У КМВА наголосили, що в залежності від умов, один "Пункт незламності" зможе одночасно приймати від 40 до 500 людей без ліміту часу перебування.

Усі такі об'єкти будуть забезпечені головними базовими послугами:

  • електрикою,
  • теплом,
  • водою,
  • мобільним зв'язком,
  • інтернетом через "Старлінки",
  • першою медичною допомогою,
  • кімнатами "матері та дитини".

Окрім цього, військове керівництво Києва звернтається до бізнесу та долучатися до ініціативи і створювати на базі своїх закладів пункти обігріву.

"Це в майбутньому розвантажить "Пункти незламності" та дозволить більшій кількості мешканців отримати захист в разі виникнення надзвичайної ситуації", пояснює влада.

Нагадаємо, що в Офісі Президента заявили про розгортання "пунктів незламності по всій країні" й показали, як вони виглядатимуть.

У деяких областях такі пункти вже запрацювали 23 листопада.

Як писала Рубрика, у багатьох населених пунктах України вже розгорнули 4 тисячі "пунктів незламності", де можна отримати гарячі напої та їжу, зігрітися, зарядити телефон, а також скористатися інтернетом.

Саме такі перші пункти запрацювали у звільненому від окупантів Херсоні.

Мапа цих пунктів вже доступна на спецпорталі nezlamnist.gov.ua.

На сайті та в усіх пунктах можна буде дізнатися, де працює найближча АЗС, банківське відділення, аптека або магазин. Кількість таких пунктів надалі зростатиме.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: