fbpx
Сьогодні
11:43 29 Лис 2022

Рішення для перемоги: в Укроборонпромі розробили новий пристрій для розмінування

English version here

Фото: Міноборонпром

Спеціалісти-розробники одного з підприємств Укроборонпрому створили дослідний зразок виробу для пропалювання металу SF-1, зовнішньо дуже схожого на олівець.

Про це пише Рубрика, посилаючись на "Укроборонпром".

У чому проблема?

Унаслідок агресії росії на сьогодні заміновано близько 30% території України, це за масштабами приблизно дорівнює двом територіям Австрії.

Раніше українська влада заявляла, що для того, щоб розмінувати та знищити всі вибухо-небезпечні предмети знадобиться Україні не один десяток років.

Яке рішення?

Президент України у своїй промові був заявив, що Україна не може чекати десятиліття на розмінування звільнених від ворога територій.

Деякі країни почали допомагати обладнанням та відправляти інструкторів до України.

"Укроборонпром" також не залишився в стороні. Спеціалісти розробили пристрій, який пропалює стінки металу снарядів та вибухо-небезпечних предметів.

Як це працює?

"Завдяки його екзотермічній порошковій суміші він ефективно пропалює металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, приміром, боєприпасів.

Це спричиняє вигорання вибухової речовини. Такий олівець можна застосовувати під час розмінування територій", наголосиили у відомстві.

Розробники вже працюють над технологією дистанційного використання ВПМ SF-1 за допомогою безпілотних літальних апаратів.

пристрій для розмінування

Фото: Міноборонпром

Це підвищить якість розмінування та збереже життя людей. Важливо, що пристрій безпечний у використанні".

Зазначають, що підприємство-розробник олівця є оператором протимінної діяльності в Україні та отримало сертифікат, який дає право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави.

Нагадаємо, що волонтери Iвано-Франкiвського координацiйного центру #SaveUkaineNow закупили та передали спецпризначенцям-вибухотехнiкам протимiннi чоботи-павуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: