fbpx
Сьогодні
19:00 21 Лис 2022

Рідкісні протимінні чоботи волонтери закупили для спецпризначенців

Волонтери Iвано-Франкiвського координацiйного центру #SaveUkaineNow закупили та передали спецпризначенцям-вибухотехнiкам протимiннi чоботи-павуки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Iвано-Франкiвського координацiйного центру #SaveUkaineNow.

Spider Boot – це ефективна система iндивiдуального протимiнного захисту. Виробник – канадська компанiя Med-Eng Systems, що спецiалiзується на обладнаннi та амунiцiї для розмiнування.

Завдяки унiкальному дизайну, параметрам та пiдбору матерiалiв Spider Boot захищають ногу вiд осколкiв та амортизують силу вибуху при детонацiї мiн. Їх успiшно використовували сапери в країнах Африки, Азiї та Пiвденної Америки майже 20 рокiв.

Волонтерка Ярина Мельник розповідає: "Коли ми отримали запит на цю конкретну модель – Spider Boot, то почали шукати додаткову iнформацiю. Виявили, що їх бiльше не виробляють i знайти їх на ринку дуже складно".

Spider Boot вважається прикладом того, як промисловий дизайн та технологiї можуть служити на благо людства. Розробляючи їх, дизайнери хотiли допомогти в розмiнуваннi у країнах, що постраждали вiд вiйни. Пара "павукiв" навiть виставлялася в Нью-Йоркському музеї сучасного мистецтва MoMA.

Волонтери додали: "Дуже сподiваємося, що вони допоможуть нашим хлопцям вберегти себе. Нещодавно ми купували понтонну переправу i думали, що це найбiльш неординарний запит, але "Чоботи павуки" перевершили все".

Довідка

Iвано-Франкiвський Координацiйний центр #SaveUkraineNow (SUN) об'єднує близько 100 волонтерiв. Центр фiнансується мiсцевими бiзнесами, фондами, колективами та iндивiдуальними благодiйниками, якi пiдтримують його роботу регулярними внесками. З початку вторгненя центр зiбрав понад 2 мiльйони доларiв для вiйськових та залучив до спiвпрацi мiжнародних партнерiв.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: