fbpx
Сьогодні
13:33 22 Лис 2022

Обшуки в київській лаврі: у Кремлі назвали ці події війною з російською церквою

Події, що супроводжуються обшуками українськими силовиками в Києво-Печерській лаврі, в кремлі назвали війною України з російською православною церквою.

Про це заявив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков, пише російське пропагандистське видання "РИА Новости".

"Насправді українська сторона давно воює з російською православною церквою і, я б сказав, що це потрібно розглядати як чергову ланку в ланцюзі цих воєнних дій проти російського православ'я", зазначив спікер кремля.

Довідка

Як писала Рубрика, вранці 22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.

У пресслужбі повідомили, що ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Як писала Рубрика,  священник Православної церкви України Михайло Омелян оприлюднив відео з одного із храмів Києво-Печерської лаври.

У храмі парафіяни співали "Звон плывет, плывет над россией, пробуждается Матушка – Русь".

Також, окрім Лаври СБУ завітала до церковників УПЦ МП на Рівненщині.

Спецслужба перевіряє, чи не переховують монастирі диверсійно-розвідувальні групи, іноземних громадян і чи не використовуються для зберігання зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: