fbpx
Сьогодні
14:59 19 Лис 2022

Україні та світу потрібна перемога, а не нічия, - міністр МЗС

Країни-союзники повинні мати за мету допомогу у перемозі України над росією, яка принесе стійкий та справедливий мир на європейський континент, а не надавати пропозиції про передчасні мирні переговори з рф.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, пише пресслужба МЗС.

Кулеба наголосив на цьому у відеозверненні до учасників ювілейного конгресу Пан'європейського союзу.

"Нам потрібна перемога, а не нічия. Якщо дозволити росії взяти зараз паузу, путін створить посеред Європи заморожений конфлікт, гігантську бомбу уповільненої дії, яка буде готова вибухнути щомиті", зазначає міністр.

Кулеба також підкреслив, що для Європи було б стратегічною помилкою ставити таке собі за мету.

"Застерігаю партнерів України:

не пропонуйте нам компроміси із совістю, територіальною цілісністю чи суверенітетом. Бо це будуть і ваші компроміси з власною безпекою", підкреслив міністр.

Кулеба додав, що жодна країна у світі не прагне миру так, як Україна. Проте "такі війни як ця мають завершуватися перемогою добра над злом". Він закликав партнерів працювати разом над досягненням мети перемоги України.

Нагадаємо, за даними опитування Фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, в серпні 2022 року більшість опитаних (55%) казали, що перемогою можна буде вважати вигнання російських військ з усієї території України й відновлення кордонів станом на січень 2014 року.

Ще 20,5% навіть більш радикальні – перемогою у війні для них буде знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині росії.

Довідка

Нагадаємо, нещодавно прес-секретар російського диктатора володимира путіна допустив можливість переговорів із Заходом щодо України.

Дмитро пєсков заявив, що це нібито допоможе посадити українське керівництво за стіл переговорів з рф.

На це вже відреагували в США.

Речник зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі сказав, що лише президент України Володимир Зеленський може ухвалити рішення про початок переговорів з росією. Білий дім не буде на нього тиснути.

У Офісі Президента зазначили, що українці не дозволять вирішувати долю країни комусь іншому, бо це питання життя.

Тому будь-які припущення щодо можливості таємних переговорів західних країн з Кремлем щодо України не будуть втілені в реальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: