fbpx
Сьогодні
09:55 19 Лис 2022

У США заперечили, що тиснуть на Україну бути поступливішою і піти на переговори з рф

Фото: Reuters

У США відкидають думку про те, що тиснуть на Україну щодо перемовин з росією, тільки український президент Володимир Зеленський може прийняти рішення про початок мирних переговорів з країною- агресоркою

Про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє AFP та цитує ЄП.

Цей коментар пролунав через два дні після того, як зробив свою заяву головний генерал Пентагону, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі.

Він припустив, що Київ може скористатися перемогами на полі бою і значним ослабленням російських сил.

І тому почати переговори про припинення війни.

Міллі також зазначив, що малоймовірно, що українські сили зможуть незабаром відвоювати всі окуповані росією землі. Особливо Крим, який Москва захопила у 2014 році.

Своєю чергою Кірбі наголосив, що США не тисне на Україну щодо прискорення перемовин з росією.

"Ми всі згодні з тим, що дипломатичне врегулювання шляхом переговорів – це наступна найкраща річ після того, як Путін просто виведе свої війська", – заявив речник Білого дому.

"Ми також сказали, що Зеленський сам має визначити, чи готовий він до переговорів і коли та як ці переговори виглядатимуть", – сказав Кірбі.

Речник Білого дому також наголосив, що ніякого тиску немає і що США не вживають власних дій.

"Ніхто зі Сполучених Штатів не тисне і не підштовхує його до столу переговорів", додав він.

"Ми не збираємося вести дискусії з росіянами про припинення війни в Україні без участі України в цій розмові", – сказав він.

"Ці розмови не відбуваються, тому що президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що він не готовий до цього", – зазначив Кірбі.

"І ви не можете звинувачувати його, – сказав він про Зеленського, – тому що Москва сама вказала, що не готова до переговорів".

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент рф владімір путін обговорили зерновий коридор і необхідність дипломатичних переговорів між Києвом та Москвою.

Ердоган заявив, що затягування війни між рф та Україною підвищує ризики, тому важливим є відновлення дипломатичних переговорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: