fbpx
Сьогодні
17:22 19 Лис 2022

Прем’єр-міністр Британії процитував українською мовою слова гімну

Велика Британія сподівається, що розв'язана росією варварська війна завершиться справедливим миром, де пануватиме міжнародне право, повага до суверенітету України, а винні у воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після переговорів із Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє "Укрінформ".

Сунак запевнив, що для Великої Британії буде великою честю прийняти наступного року Конференцію з питань відбудови України.

"Сподіваємося, що ми зможемо завершити цю варварську війну і забезпечити справедливий мир, де буде панувати верховенство права, де ті, хто вчинив воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності, де буде повага до суверенітету вашої держави", – сказав очільник британського уряду.

Він зауважив, що Україна платить величезну ціну у війні, але визволяє свої території. У цьому контексті Прем'єр-міністр Великої Британії нагадав, що москва закидала, буцімто Херсон є її територією, однак нещодавно на головній площі міста прозвучав гімн України.

"Ще не вмерла України ні слава, ні воля", – процитував Сунак українською мовою слова славня.

"Воля і слава України нікуди не поділася, і разом з вами ми будемо забезпечувати, щоб так було і в майбутньому", – запевнив Прем'єр-міністр Британії, завершивши свій виступ словами «Слава Україні!»

Довідка

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада прибув з візитом до Києва і зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: