fbpx
Сьогодні
Фото 16:36 16 Лис 2022

Небезпечний рейс: зі звільненої Харківщини вдалося евакуювати бджіл, які пережили окупацію

Захисникам громадської організації UAnimals вдалося вивезти зі звільненої від російських військ Харківщини бджіл, які пережили окупацію

Про це повідомили на Фейсбуці в ГО UAnimals.

Як зазначили в об'єднанні, евакуацію комах здійснили волонтери громадської організації UAnimals і це виявилося доволі "небезпечним рейсом".

У UAnimals розповіли, що після обстрілів рф міста Ізюм та прилеглих до нього населених пунктів вціліло лише 13 бджолиних вуликів. Їх вдалося вивезти трійці волонтерів – Олені, Івану та Барону.

Зоозахисники зазначили, що евакуювати комах волонтерам допомагали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій Ізюма.

Хоч село і було деокуповане та остаточно його не розмінували.

"Ці бджоли пережили окупацію під Ізюмом. Вони могли би багато про що розповісти, але є лише безмовними свідками війни", – підкреслюють зоозахисники.

Харківщина, евакуація вуликів з-під Ізюму

Комах вивезли до Львівської області, куди навесні виїхали їхні господарі. Вони були вимушені переїхати та залишити свою пасіку тому, що будинок родини одного дня знищив російський снаряд.

Як з'ясували зоозахисники, будинок у свій час збудував дідусь родини, якому і належали колись вулики. Старенький пережив концтабір у Німеччині. Інший його будинок було зруйновано під час Другої світової війни.

"А новий вже росіяни знищили зараз. Сам власник бджіл помер 10 років тому і не бачив, як його все господарство зруйнували окупанти, а його онуку та правнуку довелось евакуйовуватися", розповідають в UAnimals.

Наостанок волонтери зізналися, що транспортування вуликів стало небезпечним викликом. Адже бджоли, захищаючись, покусали своїх рятівників. Утім, евакуація закінчилося добре.

Харківщина, евакуація вуликів з-під Ізюму

"Комахи цілі та неушкоджені перезимують у Львівській області, а вже навесні справу свого діда продовжить онук на новому місці", підсумовують зоозахисники.

Нагадаємо, в умовах повномасштабної війни українські волонтери продовжують рятувати тварин. Нещодавно, зоозахисники вивезли з Донеччини хворих левенят.

Як писала Рубрика, росіяни не гребують нічим. Викрадають не тільки побутову техніку на окупованих територіях України, а й нещодавно зізналися у крадіжці єнота з херсонського зоопарку.

Директор кримського парку левів "Тайган" та зоопарку "Казка" Олег Зубков пообіцяв повернути усіх тварин, яких викрали російські війська в Херсоні.

Усі фото: UAnimals

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: