fbpx
Сьогодні
12:58 13 Лис 2022

Ми кинемо виклик путінському режиму: прем’єр Британії заявив, що буде жорстким до рф на саміті G20

Photo: From open sources

На зустрічі світових лідерів G20 на острові Балі в Індонезії новий прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак обіцяє кинути виклик путінському режиму

Про це повідомляє BBC.

Зазначають у виданні, що очільник британського уряду вирушить на Балі в неділю на саміт найбільших економік світу G20. Британські офіційні особи готувалися до цієї зустрічі, сподіваючись, що там буде президент Росії.

На меті було, що прем'єр-міністр Сунак разом із іншими світовими лідерами засудить президента рф владіміра путіна за його війну в Україні відкрито, в обличчя.

Проте минулого тижня Москва заявила, що путін не приїде, а замість нього Кремль направить міністра закордонних справ росії Сергєя Лаврова, тож слова гніву будуть спрямовані на нього.

Виступаючи перед від'їздом до Індонезії, Сунак сказав, що "війна Путіна викликала спустошення у всьому світі, знищуючи життя та вкидаючи міжнародну економіку у хаос".

"Цей саміт G20 не буде "бізнесом як зазвичай". Ми кинемо виклик путінському режиму і викриємо їхнє презирство до того типу міжнародного співробітництва та поваги до суверенітету, який представляє форум G20″, – сказав Сунак.

Цьогоріч через присутність росії на зустрічі не буде однієї з основних дипломатичних традицій цього зібрання – так званого сімейного фото, де лідери позують для групового знімку.

За даними ЗМІ, Велика Британія та Європейський Союз домовилися бойкотувати виступи міністра закордонних справ РФ Сергєя Лаврова на саміті "Групи двадцяти" і закликатимуть союзників долучитися до них.

Довідка

Президент України Володимир Зеленський повідомив 3 листопада під час пресконференції з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу, що Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде путін.

Індонезія готова організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та президента рф володимира путіна під час саміту G20. Про це в інтерв'ю РИА "Новости" заявив посол Індонезії в РФ Хосе Таварес.

Нагадаємо, що 7 липня на острові Балі в Індонезії відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ "Групи двадцяти".

Росія також брала участь у зустрічі, але деякі світові лідери, зокрема країн Великої сімки ігнорували представника рф. Вони не прийшли на вечерю зі всіма міністрами країн-членів G20 через присутність сергія лаврова.

8 листопада речник президента Сергій Никифоров повідомив, що у саміті лідерів G20, який відбудеться на Балі в Індонезії, візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: