fbpx
Сьогодні
09:15 12 Лис 2022

Лідери країн планують відмовитися від "сімейного фото" на саміті G20 через присутність делегації з рф

Photo: From open sources

Під час зустрічі на саміті G20, що пройде незабаром на острові Балі в Індонезії, світові лідери не планують брати участь в офіційному "сімейному фото" у зв'язку з присутністю росії на цьому заході

Про це інформує ЄП, посилаючись на The Guardian.

Як повідомляють, на саміті в Індонезії, який розпочнеться 15 листопада, фотографій не буде.

Навіть, попри заяву президента росії владіміра путіна, що він не буде на ньому присутній.

Проте буде присутній глава МЗС Сергій Лавров. Він влаштував драматичні сцени на попередніх самітах.

Демонстративно залишив зустріч міністрів закордонних справ після того, як заявив своїм колегам, що вторгнення росії в Україну не є причиною глобальної голодної кризи. А також санкції, спрямовані на ізоляцію росії, є рівносильними оголошенню війни.

Зазначимо, що світові лідери традиційно стоять разом для фотографування на початку самітів.

Це є джерелом цікавої динаміки, коли лідери спілкуються і вітають один одного на публіці.

Раніше ЗМІ повідомили, що лідери 20 найбільших економік світу наступного тижня засудять застосування або будь-які погрози застосування ядерної зброї.

Довідка

Президент України Володимир Зеленський повідомив 3 листопада під час пресконференції з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу, що Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде путін.

Індонезія готова організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та президента рф володимира путіна під час саміту G20. Про це в інтерв'ю РИА "Новости" заявив посол Індонезії в РФ Хосе Таварес.

Нагадаємо, що 7 липня на острові Балі в Індонезії відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ "Групи двадцяти".

Росія також брала участь у зустрічі, але деякі світові лідери, зокрема країн Великої сімки ігнорували представника рф. Вони не прийшли на вечерю зі всіма міністрами країн-членів G20 через присутність сергія лаврова.

8 листопада речник президента Сергій Никифоров повідомив, що у саміті лідерів G20, який відбудеться на Балі в Індонезії, візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: