fbpx
Сьогодні
16:31 08 Лис 2022

У Мінкультури блогера кота Степана залучили до проєкту "Збережіть українську культуру"

Міністерство культури й інформаційної політики України планує розпочати проєкт "Збережіть українську культуру", який представлятиме відомий на весь світ кіт Степан з Харкова

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook-сторінку Мінкультури.

У відомстві зазначили, що пухнастий чотирилапий блогер-мільйонник став третім амбасадором проєкту з відновлення зруйнованих російськими загарбниками історичних пам'яток в Україні.

"Харківський кіт Степан, який має в інстаграмі 1,3 млн підписників, став амбасадором проєкту від МКІП – "Збережіть українську культуру".

Це вже третя зірка, яка долучилася до проєкту, спрямованого на відновлення зруйнованих росіянами українських пам'яток культури", наголосили в міністерстві.

У своєму Instagram імпозантний котик Степан нагадав, що за 8 місяців повномасштабної війни росія зруйнувала чи пошкодила 552 культурних об'єкти в Україні.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Степан (@loveyoustepan)

Він закликав українців всіх своїх прихильників пожертвувати посильну суму на відновлення пам'яток.

"Але хороша новина в тому, що завдяки проєкту "Збережіть українську культуру", який ініціювало Міністерство культури та інформаційної політики України, кожен з нас може підтримати українську культуру.

Пожертвуйте будь-яку посильну для себе суму", написав харківський кіт.

Зазначимо, що поки невідомо, яке фінансування на збереження культури запланувало саме Міністерство культури – остаточний бюджет 2023 ще не оприлюднено урядом.

Нагадаємо, що парламент ухвалив держбюджет країни на наступний рік 3 листопада.

Як повідомляє Forbes, перед голосуванням Міністерство культури кардинально збільшило видатки з 0,5 млрд грн до 1,9 млрд грн на інформаційний телемарафон.

Загальне фінансування проєктів Міністерства культури на наступний рік складатиме 9,2 млрд грн. У 2022 році фінансування проєктів МКІП складало 14,5 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: