fbpx
Сьогодні
Фото 11:15 06 Лис 2022

Данилко продав на аукціоні у Лондоні своє авто, яке належало Фредді Мерк‘юрі, за рекордну суму

На одному з найвідоміших аукціонів світу Sotheby's у Лондоні знаменитий український музикант Андрій Данилко продав свій легендарний автомобіль Rolls Royce Silver Shadow 1974 року, який належав колись лідеру британського рок-гурту Queen Фредді Мерк'юрі

Про це повідомили на сторінці ультрасучасного центру реабілітації постраждалих від війни для дорослих та дітей "Superhumans" у Facebook.

Аукціон Sotheby's відбувся 5 листопада у Лондоні.

аукціон у Лондоні

Фото: facebook.com/Superhumans.Center

Як зазначили, за вінтажну машину вдалося виручити 250 тисяч фунтів стерлінгів або 11 мільйонів гривень.

Усі кошти від продажу авто спрямують на будівництво реабілітаційного центру України.

"Автомобіль належав Фредді Мерк'юрі, уявіть тільки, кого він бачив і яких історій наслухався! Андрій Данилко, справжній поціновувач таланту лідера Queen, придбав цю машину, щоб передати музею.

А потім прийшла війна. І Андрій вирішив вчинити інакше – він віддав легендарну автівку на аукціон, щоб виручені кошти передати нам, для якнайшвидшого запуску центру.

І от, щойно машину придбали за 250 000 фунтів стерлінгів, або 284 500 долларів, або 11 мільойнів гривень.

Неймовірна сумма, дуже щедрий донат, суттєва підтримка для нашої клініки, і – суттєвий внесок у віру у світлих людей", наголосили представники реабілітаційного центру.

авто Данилка

Фото: facebook.com/Superhumans.Center

Вони також подякували артисту за його ініціативу віддати машину на аукціон.

"Тепер, завдяки йому (Андрію Данилку – ред.), у наших стінах битиметься частина енергії легендарної Queen, і наші пацієнти почуватимуться рок-зірками", – підкреслюють в дописі.

Данилко

Що відомо про унікальний автомобіль?
Автомобіль Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску. Зазначається, що саме на цій автівці фронтмен культового гурту Queen Фредді Мерк'юрі їздив до останніх днів життя.
авто Данилка

Фото: facebook.com/Superhumans.Center

Важливо, що вперше аукціонний дім не братиме свій відсоток, як це буває зазвичай, а всі 100% коштів, виручених за авто, перерахують на благодійну мету.

Раніше повідомляли, що Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки зі сцени у Кракові (Польща) побажав володимиру путіну здохнути. Кричалку супроводжували запальні танці шоу-балету та самого артиста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: