fbpx
Сьогодні
09:46 06 Лис 2022

WP: У США просять Зеленського відмовитися від заяви про неможливість перемовин з путіним

У Білому домі в приватному порядку звернулися з проханням до українських лідерів заявити про свою готовність вести переговори з росією

Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела.

У виданні зазначили, що Сполучені Штати, зокрема, просять президента України Володимира Зеленського відмовитися від публічної відмови брати участь у мирних переговорах, поки російський президент володимир путін при владі в рф.

У The Washington Post повідомили, що це спрямовано не на те, щоб посадити Україну і рф за стіл переговорів.

Це потрібно для того, щоб "забезпечити підтримку країн, громадяни яких можуть хвилюватися через перспективу війни на довгі роки".

"Хоча американські чиновники поділяють оцінку своїх українських колег, що путін зараз несерйозно ставиться до перемовин, вони визнають, що заборона Зеленського на перемовини з ним створила занепокоєння в деяких частинах Європи, Африки та Латинської Америки, де руйнівний вплив війни на доступність і вартість їжі та палива відчувається найбільш гостро", наголосили у джерелах.

Як писала Рубрика, Зеленський вважає путіна не зовсім адекватною людиною та терористом за своєю суттю, з яким не можна вести переговори.

Зеленський також сказав, що до вторгнення він кілька разів намагався поговорити з путіним, але росіяни не хотіли розмовляти з ним. Вони вторглися в Україну – а тепер стверджують, що хочуть переговорів.

Український лідер готовий говорити із тим, хто реально хоче миру. Зараз путін говорить про переговори, а його війська випускають 100 ракет по Україні, її енергетичних об'єктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: