fbpx
Сьогодні
08:38 05 Лис 2022

На засіданні ООН росія проголосувала за резолюцію, у якій сама себе і засудила, – Кислиця

На засіданні комітету ООН розглянули резолюцію рф про засудження неонацизму та внесли поправку, якою фактично засуджується агресія росії

Про це повідомив Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Facebook та Twitter.

"Багато років поспіль (з 2005 року) росія виносила на голосування ГА ООН резолюцію, в якій нібито йшлося про засудження неонацизму. Мовляв, хто ж таке не засудить?

Але текст завжди був сповнений – очікувано – рашистських маніпуляцій. Тому Україна та США завжди голосували проти. Російська пропаганда потім робила з цього шоу під назвою "Україна та США не проти нацизму".

Дешевий тупий прикол для внутрішнього споживача", зазначив український Постпред при ООН.

Кислиця зауважив, що цьогоріч сталося не так як гадалося росії.

Представники рф знову винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа.

Резолюція ООН від росії про неонацизм

Фото: Фейсбук/ Сергій Кислиця

"Але завдяки роботі МЗС і Постійного представництва України при ООН вдалося не лише повністю змінити баланс голосів за цю фальшивку, але і включити до неї нове потужне формулювання. Воно говорить саме за себе:

"Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну "неонацизм" з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму", підкреслив Постпредставник України.

"У перекладі з дипломатичної мови це означає – досить брехати, в маячню про "неонацизм в Україні" більше ніхто не вірить.

А найсмішніше те, що росія опинилася в пастці – бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст… із засудженням себе самої. І проголосувала", резюмував Кислиця.

ООН голосування

Фото: Фейсбук/ Сергій Кислиця

Постпред України при ООН зазначив, що Україна зафіксувала це на найвищому рівні в ГА ООН. Як і той факт, що "абсолютно всі країни ЄС стали на наш бік".

"…скільки російських ЗМІ напишуть про епічне голосування Нєбєнзі за текст з включеним засудженням росії і згадкою про її територіальну агресію проти України?", поцікавився Кислиця у Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: