fbpx
Сьогодні
19:50 05 Лис 2022

У Середземне море увійшла найбільша атомна субмарина США: сигнал путіну

До Середземного моря увійшла американська атомна субмарина Rhode Island, яка може містити 24 міжконтинентальні балістичні ракети Trident II D5 з ядерними боєголовками

Про це йдеться в документі ВМС США.

У документі йдеться: "Підводний човен з балістичними ракетами типу "Огайо" ВМС США USS Rhode Island (SSBN 740) прибув до Гібралтару для планового відвідування порту 1 листопада 2022 року".

Командир американської оперативної групи 69 Джон Креддок наголосив, що такий візит зміцнює тверду відданість підтримці союзників у Європі.

Відомо, що субмарина USS Rhode Island – найбільший у світі підводний носій ядерної зброї. Вона може нести 24 міжконтинентальні ракети Trident II, здатні вражати цілі на відстані до 18 тис. км із максимальною швидкістю понад 23 тис. км/год.

La Repubblica пише, що тільки на цьому підводному човні може бути від 150 до 200 атомних боєголовок. Видання припускає, що поява субмарини саме зараз – "послання Кремлю".

У матеріалі французького видання йдеться: "Rhode Island виплила три дні тому в британському порту Гібралтар. Оскільки вона може плавати під водою місяцями, не бувши виявленою, рішення показати її свідчить про готовність американців надіслати сигнал кремлю".

Довідка:

  • 18 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вважає ймовірність застосування росією ядерної зброї проти України низькою, але проводить уважний моніторинг за станом та готовністю російських ядерних сил.
  • 24 жовтня начальник Головного управління розвідки міноборони Кирило Буданов заявив, що загроза застосування росією ядерної зброї реальна, але не більша, ніж була вісім місяців чи два роки тому.
  • Речник російського диктатора путіна дмитро пєсков назвав інформацію New York Times про обговорення ядерного удару по Україні "накачуванням теми".
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: