fbpx
Сьогодні
11:21 27 Жов 2022

Малюк особисто затримував ексначальника Кримського главку СБУ

Служба безпеки України має неспростовні докази співпраці колишнього керівника Кримського главку СБУ полковника Олега Кулініча з рф

Про це розповів в.о. голови СБУ Василь Малюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

За його словами, спецслужба робить великий наголос на самоочищенні своїх лав, особливо в умовах війни.

Як наголосив в.о. голови СБУ: "Якщо не виявити цих щурів на борту, то всі наші подальші операції щодо ворога приречені на провал".

Малюк не став поки що розголошувати деталі, зазначивши, що триває слідство. Але говорячи про операцію з викриття та затримання Кулініча, зазначив, що він затримував цього "крота" особисто.

"Було проведено безпрецедентну філігранну розробку і подальшу реалізацію, здійснено агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ.

Ми здобули всі файли, де він реально доповідав до Москви інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, в Службі, як вони намагалися впливати на різні процеси", – сказав Малюк.

Нагадаємо, що 16 липня "Українська правда" дізналася, що силовики затримали Кулініча.

А наступного дня Державне бюро розслідувань розкрило деталі спільної спецоперації, внаслідок якої було викрито і затримано зрадника.

Слідство встановило, що Кулініч співпрацював із представниками спецслужб РФ. Серед іншого, він передавав їм розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, інформацію, що становить державну таємницю.

Також задокументовано участь фігуранта в діяльності злочинної організації, яка займалася розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії угруповання завдавали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці нашої держави.

Кулініча підозрюють за трьома статтями: ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинним співтовариством або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 1 ст. 111 (державна зрада). 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво в передаванні або збиранні з метою передавання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Нагадаємо, що Кулініч Олег Миколайович був призначений начальником Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим у жовтні 2020 року.

А у березні 2022 року Зеленський звільнив його з цієї посади.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: